Skal du holde børnefødselsdag for hele din søn eller din datters klasse, eller skal han eller hun have kage med i skole i anledning af den festlige dag? Så leder du sikkert efter en opskrift på en kage, som er nem at bage, smager himmelsk – og samtidig også er lidt sund.

Sikker succes til fødselsdagen med en lækker banankage

Der er mange muligheder for at bage kage, som indeholder andet end mel, smør og sukker. Du kan for eksempel bage en æblekage, en gulerodskage – eller en velsmagende banankage. Langt de fleste børn er rigtig galde for bananer – og det samme gælder kage. Derfor vil du med overvejende sandsynlighed få stor succes med din hjemmelavede banankage. Og så er en banankage utroligt nem at lave.

Banankage – nem at fremstille med basis udstyr og simple ingredienser

Der er i det hele taget mange fordele ved at vælge at bage en banankage til fødselsdagen. For det første er en banankage billig at fremstille. Du skal kun bruge meget basale ingredienser, som ikke koster en formue, og som kan indkøbes i stort set alle supermarkeder – vanilje, bananer, mel, sukker, æg, smør, bagepulver og evt. mørk chokolade. Du behøver således ikke at styrte rundt i special butikker for at finde de ting, du skal bruge til din banankage – dette gælder også det udstyr, du skal bruge. En almindelig håndmixer, skål til at blande ingredienserne og røre dejen sammen, en god form i den rette størrelse, og en helt standard ovn er fuldt ud tilstrækkeligt til fremstilling af banankage.

Og sluttelig kan banankagen sagtens holde sig overdækket i køleskabet uden at blive tør. Dette betyder, at du kan bage din banankage dagen i forvejen, så den er klar til at tage med i skole eller servere for de små gæster.

Find den fulde opskrift på dk-kogebogen.dk