Er du i gang med den helt store renovering, og overvejer du nu, om du skal investere i glasfilt med eller uden grunder? Læs med, og bliv klogere på emnet, så du kan træffe den rette beslutning.

Når der skal sættes filt på væggene, har du som udgangspunkt to muligheder; den variant der på forhånd er grundet eller den version, som ikke er.

Vi har spurgt en maler i København, hvad du skal vælge – og svaret er mere kompliceret end som så.

Forstå forskellen, og vælg rigtigt

Inden du kan vælge, hvad der er den rigtige løsning i dit tilfælde, er det vigtigt, at du kender forskellen på grundet og ugrundet glasfilt – og den er heldigvis ret enkel. Grundet glasfilt er på forhånd behandlet med vævfylder, og det betyder, at du kan male direkte oven filten, så snart den er sat op. Modsat skal ugrundet glasfilt behandles, inden du kan påbegynde malerarbejdet.

Men hvad skal du så vælge?

Det handler om din pengepung og dine færdigheder.

 

Fordele og ulemper på filttyperne

Når du skal vælge mellem grundet eller ugrundet glasfilt, kan du med fordel kigge på din arbejdsproces og derefter stille fordele og ulemper overfor hinanden.

Grundlæggende kan man sige, at det er sværere at arbejdet med grundet glasfilt end den modsatte version, fordi det er mere porøst og skrøbeligt. Ugrundet glasfilt er altså lettere at sætte op, men til gengæld skal du påføre vævlim, inden du kan gå i gang med at male.

Prisen spiller også en rolle for dit valg, og her er glasfilten naturligvis dyrest. Til gengæld slipper du for at bruge penge på vævfylder, ligesom du heller ikke skal bruge ekstra tid på at påføre den, inden du når til selve malerarbejdet. Der er altså både penge, tid og energi at spare ved at vælge grundet glasfilt – og hvem vil ikke gerne spare det?