For mange er der et stort socialt aspekt i det at ryge. Hvis man er til en fest, og der er to rygere, og de andre er ikke rygere, kan man være sikker på, at de to rygere bliver venner i løbet af aftenen, når de gang på gang skal uden for for at ryge. Den tid, det tager at ryge en cigaret, passer rigtig godt til den tid, det tager at smalltalke om arbejde, familie og fritidsinteresser. Mange selvstændigt forretningsdrivende vil vide, at man ofte får aftalerne i hus, når man står og afslappet taler med folk i en rygepause. Rygningen får folk til at slappe af, og man kan tale sammen på en anden måde. 

Men rygning er jo usundt. Derfor er det jo en rigtig god ide, at der ikke er så mange af os, der er de to, der står udenfor til festen og er nødt til at have et nikotinfix en gang i timen. Selv festrygning ved vi jo er usundt. Hvis man er tidligere ryger, kan det være næsten umuligt at ryge cigaretter til fester og så ikke ryge til hverdag. Nikotinen i cigaretterne kan simpelthen være med til at starte ens dårlige vane op igen. 

Hvis man gerne vil hænge mere ud med rygerne, det kan være på ens arbejde eller til fester, kan man med fordel begynde at ryge e-cigaretter. En e-cigaret behøver nemlig ikke at indholde nikotin. På den måde risikerer man ikke at vende tilbage til sine gamle vaner. Det skyldes, at den e-juice, der er i e-cigaretter, ikke nødvendigvis indeholder nikotin. Juicen kommer i en lang række forskellige smagsvarianter. Det kan være frugt og bær, mynte eller forskellige former for tobak, hvis man savner tobaksmagen. 

Det at ryge e-cigaret lugter derfor på mange måder som at ryge vandpibe. Princippet er også lidt det samme. Beholderen er bare meget mindre og langt nemmere at tage med sig rundt. Inde i e-cigaretten bliver e-juicen varmet op, så den fordamper. Det er den damp, man indånder, og som har en smag. Man inhalerer altså præcis lige som, hvis man røg cigaretter. Det er bare slet ikke lige så skadeligt. 

På den måde kan man stadig gå med de andre ud og ryge. Og de vil helt sikkert spørge ind til ens e-cigaret. Nogle vil sikkert drille en med den, men de fleste kan nok godt forstå ens valg. De vil jo også gerne selv passe på deres helbred og ville ønske, at det var dem, der havde rygrad til at holde op med at ryge.