Smykker er for mange – især kvinder – en utroligt vigtig, personlig og værdifuld ting. Uanset om smykkerne har kostet meget i sig selv, kan de have stor betydning, fx hvis de er en gave fra en, man elsker.

Derfor giver det god mening at passe så godt på dem som muligt. På den måde sikrer man nemlig, at de holder i mange år og vedbliver at være smukke og eksklusive at se på.

Hvis du gerne vil passe godt på dine smykker – hvad enten det er kæder, ringe eller øreringe – kan du med fordel følge disse råd:

Hold smykkerne væk fra vand

Vand kan over tid nedbryde smykkerne og gøre dem slidte at se på. Tag derfor smykkerne af, når du fx skal i bad eller tager en dukkert i havet. Det gælder faktisk også for sved, hvorfor det er en god idé at tage smykkerne af, når du skal sove eller dyrke motion.

Pas på med kemikalier

Nogle kemikalier kan rense smykkerne. Andre kan simpelthen nedbryde dem. Derfor bør du være meget forsigtig, når du har kemikalier i nærheden af dine smykker.

Tag eksempelvis smykkerne af, når du gør rent, så de ikke udsættes for rengøringsmidler og vand. Det er også en god idé at tage dem på som det sidste, når du går ud, så de ikke kommer i kontakt med cremer og make-up.

Den rigtige opbevaring

Det er vigtigt, at man opbevarer sine smykker rigtigt, da de er modtagelige over for stød og slag. Den optimale måde er at opbevare hvert smykke i sin egen plast- eller stofpose, så de ikke støder mod hinanden.

Vær desuden opmærksom på, at smykkerne helst ikke tåler sollys og ilt, da det kan misfarve dem. Det er derfor smart at opbevare dem i en lukket boks, evt. en af glas.