Det kan være meget kompliceret at købe eller sælge din bolig, eller du kender måske nogen, der har lyst til at sælge deres bolig, men de er lidt tilbageholdende, fordi det kan være meget svært med hensyn til lovgivningen? Hvis du kan svare ja på dét spørgsmål, så har du helt sikkert brug for en boligadvokat. Der findes mange forskellige slags boligadvokater i Danmark, og så står man med endnu en udfordring: Hvilken boligadvokat skal jeg vælge? Ja, det kan være svært for nogle, da mange af dem tilbyder de samme tjenester – det er jo trods alt en boligadvokat, altså den samme ydelse, men der er nogle få, der skiller sig lidt ud fra de andre. Eksempelvis er der mulighed for en boligadvokat Århus.

Hvad gør en boligadvokat, og hvorfor skal jeg vælge en?

Som nævnt tidligere, så kan det være en stor udfordring for folk at gennemføre en bolighandel, hvis man ikke har prøvet det før – eller ikke har sat sig selv ind i de lovgivningsmæssige aspekter af handlen. Derfor skal man vælge en boligadvokat for at gøre denne proces meget hurtigere og spare sig selv for en masse hovedpine. Det er meget nemt at bestille en boligadvokat, hvis man følger det ovenstående link. Hvis vi tager linket som eksempel, så er der tale om en fast lav pris på 6.900 kr. Derudover beskriver denne tjeneste sig selv som værende 100% uvildige og på din side. Uvildige? tænker du sikkert. Det betyder følgende, hvis man tager udgangspunkt i ordbogen (Kilde: Ordnet.dk): “uafhængig eller upåvirket af egne eller andres interesser, følelser eller meninger”. Så ikke nok med at du får et meget godt tilbud, så er advokaterne uvildige – den første samtale er derudover gratis. De beskriver sig selv som værende effektive og kan behandle hastesager. Dette er blot ét eksempel på en boligadvokat, hvor denne beskæftiger sig med sager i Århus, der er selvfølgelig mange alternativer, men hvis man kigger på, at denne advokat har gennemført over 12.000 bolighandler og har over 27 års erfaring – så ved du helt sikkert, at din handel er i gode hænder.

Hvad kan en boligadvokats pakke eksempelvis indeholde?

Hvis vi igen tager udgangspunkt i boligadvokaten i Århus, så er følgende ting inkluderet i deres pakke: advokatrådgivning (advokaten gennemgår alle handlens dokumenter, mm.), skødeskrivning (skødet bliver skrevet og tinglyst) og en refusionsopgørelse (den del hvor handlen afsluttes med din mægler). Fordelen ved at vælge en pakke er helt klart, at du ikke får overraskelser, når regningen kommer.